0

О тборът на Берое победи с 3:0 Етър в мач от плейофите на efbet Лига. Себастиан Вия вкара две от попаденията през първото полувремето, а крайният резултат беше оформен от Хавиер Силго в края на редовното време. 

Така заралии събраха 36 точки на 11-о място и са на шест пред 14-ия Хебър, който засега е на позиция за бараж с тим от Втора лига.

"Болярите" вече изпаднаха от елита и в днешния мач играха за своята чест. Гостите обаче не създадоха достатъчно положения, а през второто полувреме Горка Ларучеа остави тима си с човек по-малко, което до голяма степен лиши срещата от интрига.

Двубоят започна динамично като и двата тима имаха възможности да открият резултата. Берое успя да излезе напред в 32-ата минута. Бившият нападател на Бока Хуниорс Себастиан Вия се разписа от сериозна дистанция с удар по земя, който матира стража на гостите Кристиян Секулич.

В 39-ата минута Себастиан Вия удвои преднината на Берое, след като се възползва от грешка на противника.

В началото на второто полувреме Етър остана с човек по-малко на терена. Горка Ларучеа беше изгонен, след като получи втори жълт картон и респективно червен.

Последваха няколко пропуска за домакините на Вини Трибуле, Енцо Еспиноса и Джани Политино.

В 90-ата минута Берое стигна до класически успех, след като резервата Хавиер Силго завърши с удар в мрежата отлична контраатака.