0

Б ерое“ загуби с 0:2 от Рубин (Казан) в контролна среща, играна в турския курорт Белек. Точни за руснаците бяха Фамейе и Мулин. Съперникът поведе с 1:0 в 17-ата минута, когато след центриране в наказателното поле, Фамейе със странична ножица засече топката и я прати във вратата на Иван Гошев.

Берое и Рубин завършиха първото полувреме в намалени състави, след като Симеон Мечев и Жотов получиха директни червени картони в 43-ата минута. Треньорите обаче се разбраха да пуснат други играчи на тяхно място.

Второто полувреме започна с много голяма опасност пред вратата на Иван Караджов. Камил Мулин излезе сам срещу Караджов, но нападателят стреля в аут.Руслан Безруков стреля от малък ъгъл в 61-ата минута, но Иван Караджов спаси. Седем минути по-късно резултатът стана 2:0, след като Камил Мулин вкара топката във вратата на Караджов.

"Като динамика, единоборства и агресия - има какво да научим от тази контрола. Виждаме как сериозните отбори пресират. Имахме доста проблеми през първата част, тъй като градим нова линия на защитата - първи мачове за нови хора, които не са играли от доста време", обяви треньорът на Берое Николай Киров след мача.

"Взимаме си поуките, хубаво е да се играят такива темпови контроли. По този начин вдигаме нашата динамика. Все още нямаме сработката при изнасянето на топката. Бяхме пресирани в нашата третина и доста топки ни бяха отнети още там", продължи той. 

"Надявам се да подсилим още състава си. Видя се, че на определени позиции конкуренцията е малка. Налага се някои хора да играят по 90 минути. Чаканите футболисти не изпълняват уговорките, които имаме с тях. Ако не дойдат, ще се насочим към други състезатели. Предполагам, че някой, който е между клубовете, не изпълнява своите ангажименти. Този проблем трябва да се реши днес или най-късно утре, за да имаме време новите хора да изиграят някоя контрола",  завърши Киров.