0

К лауза ще освободи Берое от Себастиан Вия, ако той бъде осъден за изнасилване в Аржентина и оттам поискат екстрадиция, за да може да излежи присъдата си в местен затвор. Това обяви собственикът на „зелените“ Ернан Банато, който не спира да коментира привличането на крилото пред медиите в Южна Америка, пише днес в. „Мач Телеграф“.

В момента покрай този трансфер всичко останало като гостуването на Бдин за Купата, например, е оставено на заден план. „Истината е, че дори не е имало дискусии около неговото привличане. Не всеки ден ти изпада възможността да имаш такъв играч. Предложиха ни го през септември и бързо се споразумяхме. Представиха ни документи, които за нас са ОК. Потърсихме и адвокати. Те също твърдят, че нещата са изрядни от правна гледна точка“, обяви импресариото. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beroe FC (@pfcberoe1916)

Освен това Банато разкри, че Вия е тренирал по програма, която му е спусната от Стара Загора до този момент. „Това е футболист, който е извън нашия спектър като клуб. Ние сме среден отбор. Затова искаме да се насладим на възможността да гледаме отблизо такъв играч. Той ще даде опит и възможност на младите ни играчи. Той може да ни изведе до евротурнирите. Иначе ще сме готови за дела с Бока Хуниорс, каквито очакваме те да заведат“, продължи Банато. 

„Той е страхотен човек. Постоянно ни говори за майка си, сестра си“, допълни той.

В същото време още братът на Роналдиньо – Азиз, също удари рамо на Берое и пожела успех на тима. Това стана чрез социалните мрежи.