0

Б ез да блести на терена ЦСКА взе комфортна преднина с 2:0 над Славия в първи полуфинален двубой за Sesame Купа на България. 

В 22-ата минута Гьоко Зайков си отбеляза автогол при единоборство с Жорди Кайседо. Във втората минута на добавеното време Иван Турицов отбеляза от дузпа, отсъдена за нарушение на Ертан Томбак срещу Федерико Варела.

Около 10 минути по-рано "червените" имаха претенции за друг 11-метров наказателен удар и за съприкосновение между Томбак и Мазику, но главният съдия Никола Попов бе категоричен, че такава няма.

Победата бе подарък за старши треньора на „червените“ Стойчо Младенов, който днес празнува 65-ия си рожден ден, но изгледа двубоя от трибуните заради наказание. 

ЦСКА победи Славия с 2:0 в първия полуфинал за Купата на България
ЦСКА ЦСКА ЦСКА
21

Срещата обаче бе белязана от грозни сцени, разиграли се в средата на втората част, когато феновете на ЦСКА започнаха да чупят седалки и да ги хвърлят на терена. Това наложи прекратяването на двубоя за около пет минути. 

Преди двубоя „червените“ привърженици направиха шествие от Бояна до Овча купел като продължение на протестите си срещу ръководството на БФС.

Реваншът между двата отбора е на стадион "Българска армия" през следващата седмица.