0

С лавия и Златомир Загорчич се разделиха. Това съобщиха официално от клуба. Причината не се съобщава, но става въпрос за нещо "лично", допълниха "белите". Ръководството на ПФК Славия обяви, че прекратява по взаимно съгласие договора и на помощник-треньора Мартин Kушев и възлага на директора на Академията Ангел Славков да поеме отбора. Опитният специалист ще ръководи тренировките на първия състав, както и мача от последния 30-и кръг от редовния сезон в шампионата, в който “белите” ще се изправят срещу ЦСКА 1948 на 6 май на стадиона в Бистрица.

51-годишният Загорчич напуска поста си в Овча купел за втори път. За първи път той дойде през 2017, но отново напусна по собствено желание през 2020 година. Няколко месеца той отново застана начело на "белите". В периода си начело на Славия Загорчич спечели Купата на България през 2018 година и класира "белите" на два пъти в европейските клубни турнири.

Ето какво написаха от пресслужбата на "белите".

В среща с ръководството на клуба старши треньорът Златомир Загорчич изяви желание договорът му с ПФК Славия да бъде прекратен преждевременно. Той посочи лични причини. Ръководството уважи желанието му. Формално договорът ще бъде прекратен по взаимно съгласие.