0

С атака Сангаре - Алекс Колев в стартовия състав излиза утре Левски срещу ЦСКА-София от 15.45 часа на Националния стадион "Васил Левски".

„Няма причина футболист като Сангаре да бъде оставен резерва. Алекс Колев е един от голмайсторите и лидер на отбора. И двамата ще бъдат титуляри“, категоричен бе треньорът Станислав Генчев. 

По-рано колегата му от „червените“ Александър Томаш обяви, че групата за мача ще бъде съобщена утре в 10 ч.

"За всеки един треньор е приятно да се изправи в такъв сблъсък. Аз искам моят отбор да победи и ще се постараем да го направим“, каза Генчев.

„Който иска победата, трябва да играе със самочувствие, спокойно, ние сме показали, че може да играем резултатен футбол. Най-важно е отборът да бъде смел и да търси победата докрай.

Важно е да имаме подкрепа на публиката. Щастливи сме, че билетите са изкупени и ще имаме подкрепа от трибуните", изтъкна треньорът след като бе съобщено, че феновете на „сините“ са изкупили всичките над 16 000 билета за тях на „В. Левски“.

Макар, че разкри двамата в атаката ден преди мача, Генчев не скри, че има в ръкава си изненади за съперника.

„За всеки мач имаме по няколко плана, това че специалисти не са ги видяли в предишни мачове, показва какви специалисти са. Всеки треньор има различни варианти за всеки мач, това е нормално.

ЦСКА направи солидна селекция в началото на септември, привлякоха много качествени фуболисти. 

И двата отбора има с какво да се изненадаме. Много е важна психическата подготовка на играчите в такива мачове. Имаме и психолог, който ни дава ценни съвети“, каза още Генчев.
Защитникът Кристиан Макун е под въпрос за дербито заради контузия.

"Макун се върна с контузия от лагера на националния отбор на Венецуела, има проблем в адукторите. Днес ще направи пъвра тренировка с нас и ще видим какво е неговото състояние. 

Бачев се върна с проблем в глезена, другите национали са добре", каза още Станислав Генчев.

Източник: БТА