0

Ш умен става единственият областен град в България, който няма да има отбор в първите три нива на футбола у нас, след като местният ФК Волов се оттегли от първенството на Североизточната Трета лига, потвърдиха от Зоналния съвет на футболния съюз във Варна.

Тимът отложи първите си два мача от шампионата, но очевидно финансовите и организационни проблеми няма как да бъдат преодолени. 

В града феновете говорят, че последният президент, който финансираше клуба, се е оттеглил и това е оставило клуба в трудна ситуация. 

При това положение първенството на Североизточната Трета лига ще продължи с 14 състава и два почиващи на кръг, след като в началото на сезона и Спортист 2011 (Генерал Тошево) реши да се оттегли.

Все пак отборът на ФК Волов ще продължи да се състезава с местни момчета и вече подаде заявка за областната футболна група или четвъртото ниво. 

Там ще играят основно юноши (старша възраст). 

Отборът на Волов (Шумен) беше вкаран по административен път в Трета лига през 2018-а година, когато макар и с доста трудности оцеля. 

Преди три години правителството обеща, че ще даде 3 милиона лева за нов стадион в града. 

През декември същата година Общинска администрация в Шумен обясни, че прави проект за нов стадион на мястото на сегашния "Панайот Волов" със запазване на част от съществуващия. 

Проектът трябваше да бъде представен за обсъждане, но така и нищо не тръгна в посока реализиране на идеята.

В града има още два клуба, които се състезават в четвъртото ниво. Това са Шумен 2007 и Чавдар (квартал Дивдядово).