0

Б ез чисто новия български национал Фабиан Нюрнбергер Дармщат реализира може би най-паметния обрат в своята история, след като до 44-тата минута на гостуването си на Шалке 04 в 6-ия кръг на Втора Бундеслига губеше с 0:3 и стигна до победа с 5:3.

С голове на Тобиас Мор (14), Муса Сила (34) и Рон Шаленберг (39) домакините от Гелзенкирхен смятаха, че вече са изстудили бирата за излязлото в петъчната вечер от рудниците в Рурската област отрудено миньорско съсловие, но уви.

Кошмарът за тях започна в последните секунди на 5-минутното продължение на първото полувреме, когато Дармщат намали от дузпа чрез родения в английския град Нортхептън бивш младежки национал на Шотландия Фрейзър Хорнби.

Шведът Исак Лидберг съсипа настроението на „Фелтинс Арена” с хеттрик (56, 75, 87), а германският испанец Серхио Лопес уби надеждата дори за равен на Шалке с попадение в 90+7.

Така и 5-те гола за Дармщат се оказаха дело на чужденци, чийто съотборник с майка българка - Фабиан Нюрнбергер, който по традиция е титуляр, обаче изобщо не попадна в групата за мача. Минути преди началото на срещата при обявяването на тимовия лист бе съобщено, че 25-годишният универсален играч, записал 2 участия за националния ни тим в Лигата на нациите (0:0 с Беларус и 1:0 над Северна Ирландия), се е разболял.