0

Ф утболистите на Левски ще получат сериозни премии, ако отстранят Апоел Беер Шева в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите, съобщава Gong.bg.

Премии за предварителния кръг, в който Левски отстрани северномакедонския Шкупи, е нямало. При отстраняване на израелския тим и достигане на плейоф, който ще изправи сините срещу германския Айнтрахт Франкфурт, или влизане в груповата фаза в Лига на конференциите, играчите ще приберат 20-30 процента от сумата, която УЕФА ще преведе на "Герена" и за двете цели. 

От този сезон на "Герена" има нов финансов правилник. Относително ниските за нивото и претенциите на Левски заплати футболистите ще бъдат компенсирани със солидни премии.

Изплащането на финансовите стимули ще бъде подписвано от изпълнителния директор Даниел Боримиров след съгласуване със собственика Наско Сираков и представител на генералния спонсор, който поема огромна част от месечните възнаграждения на играчи и служители.

Премиите ще бъдат в максимален размер само при победи срещу ЦСКА и Лудогорец, втората категория са някои от тимовете, които в последния сезон завършиха в горната плейофна шестица, в зависимост от това дали двубоят е на "Герена" или навън.
На срещата с лидерите на тима преди началото на сезона е било загатнато, че ако Левски стане шампион, футболистите ще получат огромна отборна премия, чийто размер не е уточняван. Ще има бонус и при спечелване на Купата на България.