0

Б ирсент Карагарен показа, че се намира във формата на живота си. Той вкара и двата гола за успеха като гост на Спартак Варна.
Още в 14-ата секунда домакините имаха претенции за дузпа, след като Ромейш Ивей бе съборен от Райън Бидунга, но след преразглеждане от ВАР сигнал за нарушение не последва. 
В 4-ата минута капитанът на „смърфовете“ Димитър Илиев проби в стил „Меси“ и премина през трима защитници на „соколите“, но изстрелът му бе избит.


В 30-ата минута Здравко Димитров стреля от пряк свободен удар, но Динко Хоркаш успя да избие топката. Веднага след това Ивайло Климентов центрира, а Денис Баланюк засече топката с глава във вратата, в стил „Ван Перси“, след като Хоркаш бе излязъл по-напред, а Бидунга не го спря. Попадението обаче не бе зачетено заради засада.
До края на първата част пловдивчани можеха до поведат в резултата, но Димитър Илиев стреля неточно от удобна позиция в добавеното време. 
В 48-ата минута Джовани стреля от границата на наказателното поле, но Дичевски без проблем улови. В 65-ата минута стражът на варненци нямаше проблем и с диагонален изстрел на Преслав Боруков. 
В 74-ата минута възпитаниците на Александър Томаш поведоха. Бирсент Карагарен затвърди отличната си форма, като с красив изстрел от границата на наказателното поле не остави шансове на Иван Дичевски.
До края на срещата Спартак Вн се опита да върне попадението, но това не се случи, най-вече заради Динко Хоркаш, който направи невероятно спасяване след удар на Янчо Андреев с глава. След това и Родни Антуи със задна ножица имаше шанс да изравни, но на уцели вратата.
В последната секунда Локо Пд стигна и до втори гол. Той бе дело пак на Бирсент Карагарен. Асът на „смърфовете“ се възползва от грешка на Ивайло Климентов и прати топката в мрежата на Иван Дичевски, който се бе включил в атака.