0

С лавия се готви за съдбоносния сблъсък с Локомотив Сф в последния кръг от сезона. Преди този двубой има лоша поличба за „белите“. Това ще е десето столично дерби между тези клубове в заключителния кръг, като в досегашните девет случая Славия няма нито една победа. Балансът показва 4 победи за Локомотив и 5 равенства. За последно двата тима играха през 2011 година на стадион „Александър Шаламанов“, а „червено-черните“ биха с 1:0 с гол на американеца Джемал Джонсън.

През 21-ви век имаха още една среща пак на „Овча Купел“ през 2009 година, като мачът тогава приключи 2:2. Добрата новина за Славия е, че както тези два сблъсъка, така и предишните, в които Локо не допуска загуба, не са били с голям залог за „белите“, какъвто има в момента – а именно седмата позиция и участие на бараж за Европа.

За първи път в самия край на сезона двата тима се срещат през 1956 година. Тогава мачът е важен за Славия, но само за разпределението на медалите, тъй като в Европа по онова време участва само шампионът. „Белите“ имат шанс при добро стечение на обстоятелствата да станат втори, но след загубата от Локо Сф с 2:3 завършват четвърти.

Цялата разработка четете в днешния брой на Мач Телеграф