0

В ълнението около дербито в Пловдив расте пропорционално на температурите под тепетата. Определено жребият направи подарък на феновете с мач като Локо – Ботев още в първия кръг. Освен, че то вероятно е пренаредило графика за почивка на някои от най-запалените привърженици, определено доведе до промени и в плановете и стратегията на двамата треньори.

И Александър Томаш, и Станислав Генчев със сигурност имат достатъчно футболен интелект, за да са наясно, че няма как, при независещи от тях условия и обстоятелства, да видят отборите си така, както им се иска още в неделя. В същото време опитът им и като футболисти, и като треньори трябва да ги е убедил колко важни по принцип са откриващите двубои, а още повече дербитата с подобен заряд.

Развръзката на „Лаута“ ще е силно определяща, включително и за позициите на двамата специалисти пред фенове и ръководства. Последното е важно да се уточни на фона на това, че и Томаш, и Генчев не са от тези, които ще си мълчат, когато виждат проблеми и вътре в клубовете, чиито интереси защитават. Откритите критики към селекцията на „жълто-черните“ не са единственият повод за подобно съждение.

Целия материал четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"