0

Б ившият полузащитник на ЦСКА Рубен Пинто, който защитава цветовете на „армейците“ от 2016 до 2020, се върна към престоя си в България в интервю пред португалското издание „Tribuna Expresso“.

След три сезона и половина в ЦСКА той направи трансфер в унгарския МОЛ Фехервар. Той сподели, че е ставал свидетел на расизъм и в двете страни, но смята унгарците за по-дружелюбни и открити от българите и футбола там за по-добър от нашия.

Пинто сподели, че след седем години извън Португалия мисли за завръщане в родината си, както и да е активен поне до 35-годишна възраст. В бъдеще вижда себе си в ролята на спортен директор.

“Първоначално се опасявах от евентуално преминаване в ЦСКА, но след това говорих с Давид Симао, който вече беше там. Той ми обясни, че условията не са най-добрите, но клубът е много голям и се развива. Заплатата беше много по-висока, отколкото тази, която взимах в Португалия, и реших да опитам. ЦСКА ми предостави всички условия, веднага ми намериха дом, имаше човек, който да ме кара на тренировките”, сподели Пинто.

„Първо отидох сам, да се адаптирам и да се погрижа за всичко. Приятелката ми също беше притеснена, но след това дойде при мен, нещата потръгнаха нормално и накрая остана там“, добави португалският полузащитник.
“Обичах нашите фенове. Те са най-добрите, пред които някога съм играл. Подкрепяха ни навсякъде. Имахме мач във Варна, който се намира на 6 часа от София, и за привържениците ни имаше отредени между 1000 и 1500 билета.

Дойдоха обаче много повече и доста хора останаха извън стадиона. Лично аз никога не съм имал проблеми с феновете, но България е страна, където расизмът е често срещан. Имах съотборник, който се сблъскваше с подобни проблеми, когато не играехме добре. Той бе обект на расистки коментари и за отбора беше сложно да се справи с тази ситуация. През зимата натрупваше около 50 сантиметра сняг в България”, разказа още Рубен Пинто.

Източник: dsport.bg