0

Г еорги Антонов беше първият капитан на ЦСКА, който вдигна титлата през този век – през 2003 г. Той беше лидер на един много силен отбор на „червените“, воден от Стойчо Младенов и с топфутболисти като Велизар Димитров, Христо Янев, Емил Гъргоров, Тодор Янчев, Ибрахима Гай и кой ли още не. Към днешна дата всички фенове на ЦСКА се надяват да видят отново капитанът на „червените“, в случая Юрген Матай, да вдига трофея пред пълния стадион. А това е напълно възможно с оглед на четирите точки разлика пред шампиона Лудогорец. „Мач Телеграф“ се свърза с Антонов, който често може да бъде забелязан и сега на „Българска армия“ в компанията на бившия си съотборник и добър приятел – Вальо Найденов. Ето какво каза бившият капитан на ЦСКА.

- Г-н Антонов, какво е усещането да вдигнете титлата пред пълния стадион?

- Това е мечта за всеки един футболист. Вдигнах шампионската титла, след като тогава 6 години не бяхме ставали шампиони. Много дълъг период, но несравним с настоящия. Тогава станахме безапелационни шампиони. През първия полусезон записахме 13 победи от 13 мача. Водехме с доста точки и заслужено станахме първи.

- Какви са вашите спомени от онзи ден?

- Покойният Иван Славков-Батето ми даде трофея. Той искаше да изнесе някаква реч, но феновете го освиркаха. Това беше един от най-хубавите моменти в кариерата ми – да вдигна титлата пред пълния стадион. Другият ми много любим момент, беше когато ме повикаха в националния отбор. По онова време да стигнеш до държавния тим, да играеш редом до Стоичков, Трифон Иванов, Краси Балъков и другите, беше много емоционално. Но да се върнем на титлата. Капитани, колкото искаш. Важно е да станеш да шампион и да я вдигнеш пръв...

- И сега можете да бъде забелязан на стадиона...

- Да, с Вальо Найденов ходим на „Армията“. За последно бяхме на мача с Локо Пд, но за съжаление завършихме наравно – 1:1. 

Цялото интервю четете в днешния брой на "Мач Телеграф". Вижте какво смята Антонов за Саша Илич, битката за титлата и какво работи в момента