0

С лавия надделя с 3:0 над Локомотив (София) в малкото столично дерби. Футболистите на Златомир Загорчич изригнаха през второто полувреме, когато паднаха и трите попадения в мрежата на гостите. 

Капитанът на "белите" Радослав Кирилов записа отличен мач, в който регистрира три асистенции. Головете вкараха Тони Тасев, Борислав Цонев и Мартин Петков, като за последните двама това бяха дебютни попадения с белия екип. През зимния трансферен прозорец те преминаха в Черноморец Одеса, но заради войната в Украйна се прибраха в България и заиграха на "Овча купел".

Гостите започнаха като по-силния състав и отправиха три неточни удари в рамките на първите 10 минути. Домакините постепенно се активизираха и отвърнаха с неточен изстрел на Ради Кирилов. 

В 34-а минута дойде първото по-сериозно положение. Върджил Пинсон успя първи да стигне до отбита топка на границата на наказателното поле и стреля силно, но топката отново не намери очертанията на вратата на Славия. 
Полувремето завърши с неточен удар на Георги Вълчев, а като цяло равенството беше резонно с оглед на показаното. 

Второто полувреме започна отново с по-добри атаки за "железничарите", като Дейвид Малембана стреля право в ръцете на Светослав Вуцов в 58-а минута. 

Само 5 минути по-късно гостите останаха с 10 души. Божидар Кацаров беше изгонен за втори жълт картон, но повторението показа, че такъв категорично не трябваше да има. 

Така се стигна до 70-а минута, в която домакините взеха своето. След страхотен индивидуален пробив на Ради Кирилов по крилото се стигна до хубаво центриране, а най-съобразителен се оказа Тони Тасев, за да вкара за 1:0.

В 88-ата минута Кирилов отново показа класа. Капитанът на "белите" проби към наказателното поле на "железничарите" и пусна красив пас за Борислав Цонев, който пък търкулна топката покрай вратаря на Локомотив - 2:0 за Славия и първи гол за бившата звезда на Левски с фланелката на тима от "Овча купел". 

След две минути Радослав Кирилов записа хеттрик от асистенции, като този път той намери на голова позиция друго ново попълнение в тима на славистите - Мартин Петков. Бившият нападател на Левски порази мрежата и също, подобно на Цонев, реализира първи гол за "белите".

До края срещата се доиграваше, като футболистите на Локомотив нямаха с какво да отговорят на домакините. В един момент Кирилов нахлу отново опасно в пеналтерията на "червено-черните", но националът не успя да увенчае добрата си игра с попадение.