0

Б ившият играч на Ботев Пд Мариян Огнянов сподели пред „Мач Телеграф“ очакванията си за предстоящите срещи в Лига Европа с Марибор. Той е на мнение, че „канарчетата“ имат сили да продължат напред и отсече, че е много важна симбиозата между клуба, феновете и треньора Душан Керкез. 

„Силно се надявам „жълто-черните“ да се представят на високо ниво. Ясно е, че в тези европейски мачове няма как да се изправиш срещу слаб противник. Със сигурност настроението на феновете ще е приповдигнато, защото те обичат тези магични европейски вечери. Показвали са го многократно, а освен това отборът вдигна Купата на България и те са жадни за още успехи.

Очаквам Ботев Пд да се представи добре и се надявам силно да излезе краен победител. Аз съм играл и с този клуб в Европа. Имах това щастие и възможност. Чувството е уникално и сега някои от играчите ще го усетят за първи път. За съжаление, когато аз бях част от клуба, трябваше да приемаме съперниците ни в Бургас на „Лазур“.

Тогава атмосферата беше уникална и феновете бяха зад нас. Те направиха всичко възможно да се чувстваме все едно сме у дома. От нас се искаше да им доставим наслада с играта си и да се борим за тях, за клуба и за нас самите. Доколкото си спомням две години подред участвахме в европейските клубни турнири.

Първото ни участие беше по-успешно и начело на отбора беше Станимир Стоилов. Ние отпаднахме без да загубим от именит противник като Щутгарт. Отстранихме Зрински Мостар и Астана, а малко след това Стоилов пое казахстанците.

Какво още каза Мариян Огнянов четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"