0

Б ившият играч на ЦСКА Христо Марашлиев сподели в днешния брой на в. „Мач Телеграф“ очакванията си за представянето на тима през пролетта.

„Това, което не ми харесва е, че ЦСКА в повечето мачове не са убедителни и не доминират над противника, както съм свикнал да бъде. Но от друга гледна точка – класирането и спечелените точки напълно прилягат на отбора. Има голямо текучество на футболист. Треньорът изпитва трудности да стикова отбор, който да мачка. Мисля, че това е разковничето. Всички искаме да виждаме ЦСКА да доминира, да е над всички, да не се съобразява с никого. Както игрово, така и като самочувствие и представяне. Това, което направиха през есента, дай Боже, да го задържат и през пролетта. Трудно ще е. Изхождам от това, че дерби мачовете бяха загубени. Ако се справят с тези срещи през пролетта – ще осъществят крайната си цел. Тя е титлата. Това е мечтата на всички и ще приляга на феновете, които изстрадаха толкова много“, започна бившият нападател.

„Едно време дългата скамейка бе основата да се гони титлата, Купа на България и силно представяне в Европа. Да има вариативност, а за всеки пост да има двама души. Щом сега са преценили, че един нов футболист в лицето на Тобиас Хайнц ще е достатъчен за набелязаните цели, значи те са поели своя кръст и ще се справят с наличните играчи. Общо взето Саша Илич ще залага на същите хора, които му изнесоха мачовете през есента. Дано Хайнц реши проблемите, които вижда Илич. Дано бързо да се адаптира към българския футбол, защото той е различен от европейския. И като нагласа, и като манталитет и т.н. Вижда се, че му е нужна такава. Все пак е в нов отбор, сред нови хора. Има качества, но трябва да се отпусне и да свикне с обстановката.

На ЦСКА му трябват футболисти, които да правят разлика. Играчи, които да са с една класа над останалите. Това търсят „червените“. Предполагам, че е на по-добро ниво от тези, които са в ЦСКА. Дано това да е един положителен трансфер. Треньорът е преценил, че ще пасне и на философията му. Когато човек залага само на един футболист в селекцията, то това значи, че е наясно с възможностите му и вижда как ще пасне на схемата му. Дано той да прави разликата и ЦСКА да бъде по-спокоен в представянето си в онези мачове, които взе с късмет. Отборът да бъде по-мощен и сигурен. Един клуб е силен тогава, когато е постоянен и вярва в силите си. Умее да използва слабостите на противника, за да побеждава. Мисля, че това е основната философия на Саша Илич. В повечето мачове той не тръгва да се надиграва, а търси грешки на съперника, за да се възползва от тях“, каза още Марата.

„Тези, които вкарват голове за ЦСКА, винаги са били любимци на феновете. Но в момента, в който някой аот тях изпита колебания - ще търпи и критика. Макар сега да има голям толеранс към играчите. Дюкенс Назон има желание и добре пасва на схемата на игра, но според мен не е достатъчно постоянен. И той трябва да прави разлика, но не съм сигурен дали може да носи толкова тежка раница. В ЦСКА не трябва да си само добър футболист, а да си и лидер. Трябва да си перде. Радващо е, че феновете прекратиха бойкота. Това са хората, които вдъхват самочувствие на отбора. Те могат да помогнат много със своето присъствие и с числеността си. Те дават преднина на футболистите с подкрепата си. Мисля, че това ще се отрази доста положително на отбора като представяне“, завърши Марашлиев.