0

Б ившият футболист и национал на България Георги Пеев говори пред „Мач Телеграф“ за поредните две издънки на националния отбор. И най-вече тази в Подгорица срещу Чера гора. Той не пропусна и едно от най-големите събития, провели се у нас - „Мач на надеждата“, който бе организиран като бенефис на Стилиян Петров. Пеев, чийто пик на кариерата бе в Динамо Киев, коментира и украинското присъствие в Първа лига. Той не изключи колонията от Украйна на „Герена“ да се увеличи. 

- Георги, как ще коментирате поражението от Черна гора в Подгорица с 1:2?

- Неприятно е, че загубихме. Наистина, не можем да обвиняваме момчетата. Те показаха голямо желание и се стараеха. Играха добре, особено когато имаха числено предимство на терена. Създадоха доста положения, за съжаление, старата максима се потвърди отново - като не вкараш, ти вкарват. А можеше да излязат с положителни оценки всички от този мач, но след този късен гол, отново футболистите на България са с наведени глави. Трябва повече да се направи, за да побеждаваме. Дълго време нямаме победа. Защото изглежда, че е толкова трудно да спечелим. Това много пречи на момчетата и самочувствието им. Естествено, няма как хората да ходят на стадиона при положение, че няма победи. Всичко може да се промени. Трябва да стиснат зъби и да успеят да вземат в следващите мачове положителни резултати, с добра игра. Тогава много бързо ще се върнат зрителите на стадиона. 

- Бившият ви съотборник Георги Иванов – Гонзо обяви, че реално нещата вървят в правилна посока. Какво е вашето мнение?

- Той е вътре във футболния съюз, нормално е да каже това. Ние, отстрани, чакаме да видим резултати. Когато те дойдат, тогава можем да кажем, че се движат в правилна посока. Засега няма такива. Всяко добро нещо започва от нулата, но за съжаление много дълго време се задържахме на нея.

Цялото интервю с Георги Пеев четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"