0

Б лизо 5 години Валентин Грудев беше директор в Берое, като в този период отбора постигна някои доста добри резултати. Бившият вратар на старозагорци обаче напусна своя пост преди известно време, като към днешна дата властта в клуба вече е съвсем друго и всичко е в ръцете на футболния мениджър Ернан Банато. По всички любопитни теми в старозагорския клуб „Мач Телеграф“ разговаря с Грудев, който разкри своята гледна точка за процесите в Берое.

Г-н Грудев, как бихте коментирал случващото се в Берое след идването на Ернан Банато преди няколко месеца?

Отдавна не съм в кухнята на клуба, напуснах преди година и половина. Но съм заинтересован и информацията, която получавам за финансовите проблеми, е че те стоят, но не на такова ниво, на което бяха. 

Как видяхте играта на отбора при успеха с 2:0 над доскорошния лидер Черно море? 

Отборът игра дисциплинирано, а треньорът бе избрал подходяща тактика. Смятам, че в Берое има една единица, която се отличава. Разбира се, че говорим за Себастиан Вия. Той е топиграч за нашето първенство, а и не само. Няма да се задържи дълго време в Берое. Според мен дори и Лудогорец няма футболист като него. Вия неслучайно 7 години е бил в гранд като Бока Хуниорс.

Но една птичка пролет не прави. Почти целият тим бе променен през зимата?

Факт е, че има текучество на футболсити. На трансферен прозорец идват по 11-12 нови. Все пак този собственик си гледа интересите, иска да продава футболисти. По принцип е добре това текучество да бъде подплатено. Но аз лично желая десетина човека, от 25-26 картотекирани, да бъдат българи. В последния мач като титуляр започна Дамян Йорданов. Той е добър футболист, познавам го още от времето, когато бях спортен директор. Имам притеснения, че нещата в школата не отиват на добре. Сега тя има нов директор, дано малко се стабилизира положението. Защото не ни отива да се борим за изпадане при юношеските формации.

Предстои решителен мач утре с Ботев Вр. Какви са очакванията ви от него?

Мачът с Ботев Вр е наистина много важен. Според мен успехът над Черно море ще вдъхне самочувствие и успокоение, че вече не мислим за изпадане. Годината започна  трудно, с мачове срещи сулни тимове като Лудогорец и ЦСКА. Определено на новите футболисти им трябва време.

Цялото интервю четете във вестник "Мач Телеграф"