0

Т рансферният прозорец в Англия затвори неотдавна, но отборите отсега подготвят зимната селекция. Тим от Чемпиъншип е включил в плановете си звездата на ЦСКА Тобиас Хайнц, според “Ланкашър Телеграф“.

Става дума за Блекбърн, който се представя под очакванията през настоящия шампионат. Отборът заема 14-ата позиция, като в осемте мача от началото на шампионата е записал три победи. Едва ли обаче собственикът на „червените“ Гриша Ганчев ще е склонен да се раздели с ключовия си футболист за по-малко от четири милиона евро. Интересно е, че Ганчев вече е влизал в преговори с тима от Ланкашър.

Докато бе в Литекс той преговаря с Блекбърн за звездата на ловчанлии по това време Ивелин Попов, но сделката пропадна в последния момент, а Попето в крайна сметка бе продаден на Газиантеп. Интересно е, че самият Хайнц бе искан от два тима от Чемпиъншип преди да дойде на „Армията“.

Имената им обаче не станаха ясни. Норвежецът бе привлечен от „червените“ срещу 600 000 евро, което означава, че за година в клуба Ганчев може да прибере 6-7 пъти повече, отколкото ЦСКА е платил за халфа. През последния трансферен прозорец Блекбърн извади пари само за един играч – Леополд Валдщед, който бе привлечен от норвежкия Од Гренланд срещу 1 милион евро.

Хайнц е фундаментална фигура за играта на ЦСКА, като в 9 мача за първенство през сезона реализира 3 гола и има 3 асистенции.