0

В ратарят на ЦСКА 1948 Даниел Наумов бе големият „виновник“ за успеха на своя тим над Локомотив Пловдив с 1:0 в мач от третия кръг на плейфите за 7-10 място в Първа лига.  

Националът спаси две дузпи и не допусна гол, с което се превърна в герой за своя тим. Той стана първият страж у нас, който спаси две дузпи в рамките на един мач от 2004 г. насам.

На стадиона в Бистрица беше бившият президент на пловдивските "железничари" Христо Крушарски, който изгледа мача в компанията на бившия наставник на тима Александър Тунчев.

Домакините откриха в 37-а минута чрез друг национал – Ивайло Чочев. След центриране от ъглов удар на Георги Русев над всички се извиси Чочев, който заби топката покрай Пиргов.

В 66-а минута Емил Мартинов игра с ръка в наказателното поле на ЦСКА 1948  и главният съдия Валентин Железов отсъди 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Парвиз Умарбаев и стреля в долния ляв ъгъл на Наемов. Стражът обаче усети посоката и изби. Пръв до топката стигна Райън Бидунга, който порази от близо стража на „червените“.  След намесата на ВАР обаче съдиите отчетоха, че защитникът е навлязъл преди изпълнението на дузпата и отмениха гола. Ситуацията бе доста спорна, тъй като на повторенията ясно се видя, че не Бидунга е навлязъл в наказателното поле, а това е сторил играч на ЦСКА 1948, но повторно изпълнение на дузпата не последва.

Сякаш да поправи стореното, съдбата отново бе благосклонна към Локомотив и в 75-ата минута пловдивчани получиха повторно право да изпълнят дузпа, този път за откровено нарушение на Топузов срещу Петър Витанов. С тежката задача се нагърби Бирсент Карагарен, но и той стреля в долния ляв ъгъл и този път Дани Наумов задържа топката в обятията си. 

Така с гол на Ивайло Чочев и две спасени дузпи от вратаря Наумов ЦСКА 1948 победи Локомотив Пловдив и се изравни с него с актив от 36 т. Начело в тази част на класирането е Берое с 1 повече.