0

С ериозен обрат е настъпил при двама от най-обещаващите млади играчи, които избягаха от „Герена“ през лятото, пише в днешния си брой вестник "Мач Телеграф". Става въпрос за близнаците Симеон и Виктор Василеви.

Както много други обещаващи играчи и те решиха да се подадат на изкушенията, които предлагат от ЦСКА 1948. „Червените“ са безскрупулни в търсенето на таланти. И нищо не ги спира пред целта да привлекат футболистите, които са набелязали. Твърди се също, че това е станало и срещу сериозни парични стимули в този случай. Близнаците са били изкушени с по 3000 лева на калпак под вид на стипендия.

„Приветстваме в клуба братята Симеон и Виктор Василеви, които идват при „червените“ от детско-юношеската школа на Левски. Двамата са на 15-годишна възраст и доскоро бяха част от състава до 17 години на клуба, с който играха силно в Елитната група до 17 години.

Те имат двубои и в Елитната група до 15 години. Симеон се подвизава най-често като външен полузащитник и крило, докато брат му Виктор е най-полезен в средата на терена като дефанзивен полузащитник. Те вече записаха участия и в контролни срещи с първия отбор на Левски. Братя Василеви вече са носили и екипа на юношеския национален отбор на България до 17 години“, радваха се „червените“.

Василеви обаче са били разочаровани, че нямат същото влияние, каквото имаха на „Герена“ и напират да се върнат там. Не е ясно обаче дали това ще се случи, защото в Левски не обичат бегълците.