0

Б орис Галчев е последният българин, който е бил капитан на ЦСКА, вдигнал триумфално Купата на България. Това се случи преди 6 години, когато "червените" надделяха с 1:0 над Монтана и станаха първият отбор, спечелил трофея от Трета лига. Наред с това Марадона от Добринище, както наричат настоящия играещ треньор на третодивизионния Банско, има още една купа плюс Суперкупа на страната с "армейците" през 2011-а. Пред "Мач Телеграф" Галчев призна, че ще бъде на Националния стадион в неделя, и сподели очакванията си за финала.

- Боби, в седмицата на големия финал връщаш ли се в спомените си към 2016 г.?

- Да, имам предфинална тръпка. 2016-а може би е най-романтичната година за ЦСКА след всички несгоди, през които минахме - спечелихме купата и обединихме червената общност. Показахме, че
ЦСКА е по-жив от всякога! Можем да го разделим онзи сезон на много моменти - полуфиналите с Берое, финала с Монтана. Бяха страхотни мигове!

- А имаш ли усещането, че сега Левски е в тази ситуация на голямо обединение?

- За това роля има и ЦСКА. Левскарите видяха какво се случи с нашия клуб и се обединиха. Но смятам, че ние винаги сме били обединени, така че каквото и да стане, гледаме само напред.

- Какво усещане имаш за финала в неделя?

- Усещане за дерби - нито ще е последният, нито първият финал между Левски и ЦСКА. Да, "червените" не са в оптимално състояние, "сините" са във възход и в малко по-добра форма, но през годините сме виждали, че невинаги по-добрият побеждава. Като фен искам ЦСКА да победи.

Цялото интервю с Борис Галчев четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"