0

У тре ЦСКА ще изиграе първия си мач от тазгодишното издание на турнира за Купата на България. Съперник е Гигант Съединение, който е трети в Югоизточната Трета лига. 

„До момента са продадени 2000 билета. 1500 са за феновете на ЦСКА, а ще дойдат и още хора. Така, че очакваме около 4000 човека“, започна Мечечиев, бивш футболист на Славия, Локо Пд и Монтана.

„Чувството да победиш ЦСКА е невероятно. Изпитвал съм го като футболист. Искам да го изпитам отново, вече като треньор. Но съм реалист. Знаем каква е класата на „червените“ и колко силни са те. Все пак са лидер в Първа лига. Истината е, че момчетата ще изпълнят една своя мечта – да играят срещу ЦСКА. Повечето от тях не са си и помисляли да играят срещу този съперник. Все пак говорим за момчета, които работят като доставчици, в магазини, във фабрики“, добави Мечечиев пред в. "Мач Телеграф".

Друго обаче е интересно за 44-годишния треньор. Той е бодибилдър и определено тялото му е впечатляващо. „От 8 години се занимавам с бодибилдинг. Запалих се когато бях в Германия. Именно там отидох в края на моята футболна кариера. Играех в отбора на Нойбой от Пета германска дивизия. Сега работя като фитнес-инструктор в голяма верига в Пловдив. Това е градът, в който живея от 20 години. Тренирам 5 дни в седмицата по час и половина. Понякога и по повече. 30% обаче е фитнес, а 70% - хранителен режим. През лятото ям само пиле, ориз и салати. Накрая вече ми омръзва от пилешко“, смее се Мечечиев.

„В отбора на Гигант Съединение няма футболист с моята физика. Два пъти се изкъпах в тяхната съблекалня. След това започнаха да завиждат и спряха да ме пускат да се къпя при тях“, каза през смях Мечечиев.

Бил е „червените“ и в първенството, и за Купата

Треньорът на Гигант Съединение Георги Мечечиев има почти невъзможна задача срещу ЦСКА в турнира за Купата на България. И докато беше футболист, „червените“ не бяха от любимите му съперници.

За цялата си кариера Мечечиев е успявал само два пъти да победи ЦСКА, а загубите са близо 10 пъти повече – 19. Никога пък в срещите на неговите отбори срещу „червените“ не е завършвала наравно.

Като футболист той се е срещал с тях като играч на Нефтохимик, Славия, Локомотив Пд и Монтана. И двата му триумфа са все като играч на „шейховете“. Първият бе в турнира за Купата на България. Победата обаче бе Пирова и не стигна за краен успех. В края на 2000 година на осминафиналите Нефтохимик победи ЦСКА с 3:1, а Мечечиев влезе в игра в 60-ата минута. „Червените“ бяха спечелили първия мач на „Армията“ с 2:0 и прекрачиха напред към четвъртфиналите.

Реваншът на стадион „Лазур“ обаче бе драматичен. При 2:1 за Нефтохимик, след корнер бе отменен гол на домакините, тъй като страничният съдия сигнализира, че при центрирането топката е излязла зад аутлинията. След при двоен удар в наказателното поле покойният Велиян Парушев с топовен шут оформи крайното 3:1, но Мечечиев и съотборниците отпаднаха от турнира.

За първенство пък единствената му победа над ЦСКА пак бе в Бургас – година по-късно. През есента на 2001-а Нефтохимик победи „червените“ в Бургас с 1:0 с гол на Станимир Димитров в края на мач.
В останалите 19 мача за първенство ЦСКА е абсолютно безапалационен срещу отбори с Мечечиев в състава си. В цели 13 от тях обаче „червените“ бяха домакини. Това ги правеше големият фаворит във всеки мач и победите бяха да голяма степен резонни.

Синът на Електричката играе в Съединение

Синът на бившия футболист на ЦСКА – Здравко Лазаров – Иван, ще се изправи срещу ЦСКА с екипа на Гигант Съединение. Той е нападател. Любопитно е, че шестима футболисти от съперника на „червените“ – разнасят храна. Именно това е тяхната работа през седмицата. Един от играчите работи в КЦМ, друг - в магазин. „В нашия тим няма футболист, който да не работи. Футболът обаче е нашата страст. Тренираме 4 пъти в седмицата“, каза Мечечиев пред „Мач Телеграф“.

В неговия състав има и по-опитни футболисти като Иван Скерлев, Свилен Щерев и Цветан Тодоров. Познат и е и Сонер Полат, който е минал през школите на Левски и Лудогорец.