0

Б ившият премиер на България Бойко Борисов отново е шампион по футбол за ветерани, след като неговият Витоша Бистрица победи с 5:3 Ботев (Пловдив) и вдигна трофея за седми път.
Борисов, който вече играе като ляво крило, блесна с една асистенция за петото попадение в мача, дело на Георги Пеев. 

Хеттрик записа бившият защитник на Левски (София) и Черноморец Николай Николов, като последното му попадение беше от дузпа. 

Петият гол за бистричани, които на полувремето водеха с 3:1, беше дело на бившия защитник на Локомотив (София) и Черноморец (Бс) Венцислав Бонев. 

За пловдивчани Александър Стойчев-Легендата изравни за 1:1, а след 1:5 "жълто-черните" два пъти се разписа Иван Караманов.

Преди мача Борисов беше посрещнат от домакините с фланелка с номер 10 в цветовете на Ботев (Пловдив).

Преди финала, който се игра на най-новия стадион в България, Витоша (Бистрица) елиминира Ботев (Враца), а Ботев (Пловдив) се справи с Черно море (Варна). 


След като вдигна купата, изкъпа се и се облече в ежедневни дрехи, Борисов говори пред журналистите: "Направили сме си стадиона,  играем си! Прекрасно съоръжение. 

Като за ветерани, добър мач стана. Сега  отивам на Локомотив (Пловдив) и там строим. Ако е казал Господ, догодина и там от двете страни ще има по една трибуна, както съм и обещал. 

И ще гледате суперкупа тука. Дето се вика, и каръка ще му мине на тоя стадион от днес, защото Господ гледа и наказва всички самозванци рано или късно", завърши Борисов.

Веднага след това той пристигна на стадиона в пловдивския парк "Лаута", където огледа строежа на трибуните. Той беше посрещнат от легенди на "черно-белия" клуб.