0

И ван Василев приключва с Локомотив Сф. Собственикът на клуба хвърли бомбата пред "Блиц". Бившият футболист ще се оттегли от управата заради обвиненията, че "железничарите" не са се напъвали много при загубите от Хебър (1:4) и Ботев Вр (1:2). Василев ще довърши първенството, а след това ще хвърли кърпата.

"Какво се случва? Трябва да се обърнете към треньори. При нас като ръководство всичко е нормално и е наред. А това, че имаме негативни резултати действително това е много лошо и никой не го желае - нито аз, нито Управителния съвет, нито абсолютно никой", отсече той. 

"Разбира се, че съм обиден. Аз съм първо честен човек. Никога не бих дал мач. Ако знаете как се дава мач. На треньорите нито им се бъркам в състава, нито каква ротация да правят, нито им казвам кой да играе. Последен научавам състава. И как се продава един мач, искам да питам феновете? Иван Василев решава да продава мача и какво? Влиза и казва на момчетата в съблекалнята днес ще паднете с 1:4 или с 0:1... Това е абсолютно немислимо. Второ - ние имаме осем чужденци в отбора и още 17 футболисти на трудов договор. Това са 25 човека на трудов договор", продължи той.

"Просто е невъзможно да се случи това, в което феновете ме обвиняват. И заради това, в което ме обвиняват, съм взел решението. Аз съм човек с чест и заради това излизам пред вас - да си запазя честта. Искам и комисията по етика и феърплей да се самосезира, случаят да бъде изчистен и да видят, че аз нямам нищо общо със загубата. На всеки се случва да загуби. Да, натрупаха се загуби, за всичко ли съм виновен аз? 0:6 с ЦСКА 1948, тото съм си бил играл с г-н Найденов. Тото не съм играл през живота ми. Губим от Ботев Враца, пак ли Иван Василев е виновен? Пак ли продадох мача?", каза още Василев.  

"Имаше глоби за играчите. Следващият мач играха прилично с Пирин и впоследствие се случи това с Хебър. Аз дори не бях на мача, бях в чужбина. Доколкото чувам първото полувреме са играли добре, второто не знам какво е станало. Не мога да виня никой. Както изглежда виновният съм аз. Рибата се вмирисва откъм главата. Нормално да е така. Защо съм виновен? Защото съм осигурил всичко, защото направих - аз и екипът ми - Бойчо Величков, Иво Котев, Веско Стоянов, Иво Паргов, Вальо Николов. Направихме от бурени една хубава база. Създадохме всичко това, ние сме го създали. Аз съм бил двигателя на всичко. И за съжаление плакат - дали ме е срам? Отговарям на феновете - не, не ме е срам! Напротив - гордея се с това, което съм направил, което сме създали с моя екип. И ще си отида с гордо вдигната глава! Аз не съм продажник и никога не съм бил. Попитайте треньорите и футболистите. Преди мач отивам да ги мотивирам - както с бонуси, така и с... Дали един път съм казал "паднете"? Не го заслужавам това, не го заслужава моето семейство. Аз имам доблест. Те опетниха името ми", отсече той.

"Не, категоричен съм. Обидата е обида не само към мен, а и към моето семейство. Лишавал съм ги с години, а можех да си ходя по почивки. Всичко давах за отбора. Всичко с плащанията ни е изрядно. Всичко е било за отбора - мой минус, техен плюс. И за съжаление виждате какво се случва. Това е благодарността на българина. Докато сме така - да хейтваме някой, да го обиждаме и пренебрегваме, нито футбол ще имаме, нито държава", завършва Василев.