0

Т реньорът на Мура Анте Шимунджа - отбора, който шокира Тотнъм с 2:1 преди броени дни, е вариант за нов наставник на Лудогорец. Новината е на словенското издание Nogomania.com.
„Последните резултати с Мура на Анте Шимунджа вдигнаха силно цената на неговите „акции“. За пръв път Мура играе в групи на евротурнирите, а победата срещу Тотнъм вдигна всичко на още по-високо ниво“, анализира журналистът Миран Зоре. „Слуховете за напускането на Шимунджа витаят от доста време заради интереса към него и скоро той ще напусне Мура, получихме информация от България. Местният гранд Лудогорец, който в момента е лидер в първенството, все още има временен треньор - Станислав Генчев. Българите претеглят вариантите, а сред тях, както разбрахме, е Шимунджа, който досега е работил само веднъж извън Словения - в австрийския ГАК. Преди години беше спряган за Хайдук Сплит, но това останаха само слухове. Интерес към Шимунджа проявява и Марибор, който също има временен треньор - Радован Каранович. Шимунджа е кандидат и за националния тим на Словения“, пише още в Nogomania.com.
Анте Шимунджа е на 50 години. Той изгради отбора на Марибор, който игра в групите на Шампионската лига през сезон 2014/15, което е много сериозен довод в негова полза.