0

А нонсираната от шефа на Ботев Вр Христо Илиев финансова инжекция за клуба е факт. Вчера италианският бизнесмен Анджело Тинто и Илиев подписаха договор за партньорство до края на сезона. Врачани се ангажираха да рекламират няколко италиански бранда и да приемат един представител на компанията в своя УС на Общото събрание на сдружението на 21 март.

 Срещу това Тинто ще осигури финансово спокойствие в клуба. Ако двете страни са удовлетворени от партньорството, италианският бизнесмен може да придобие Ботев Вр в близките няколко месеца.

„Финансовото положение на Ботев Враца е стабилно”, коментира преди дни пред „Мач Телеграф“ Христо Илиев. „Надявам се да успеем да се спасим и тази година и да продължим в елита на България. Това може да се случи и съм сигурен в момчетата.

Надявам се и те да са го осъзнали. Те имат необходимите качества, за да го направят. Имаше преди време подобна слаба серия с 8 поредни мача без победа, треньор беше Антони Здравков, но все пак се спасихме. Вече сме 4 поредни сезона в Първа лига и искам да има и 5-ти такъв“, добави той.