0

Б ившият футболист и настоящ председател на Управителния съвет на Левски Даниел Боримиров ще търси таланти за „синия“ отбор в нов спортен комплекс, който се изгради в столичния район „Люлин“. Местния футболен клуб събира все повече деца от квартала като акцентът е върху най-малките. Подобряването на базата обаче стана възможно, след като Столичният общински съвет (СОС) одобри избора на кандидат по време на заседанието си в четвъртък.

На мястото на стадиона във втори микрорайон ще се изградят три футболни игрища и три тенис корта. Срокът за появата на спортния комплекс е до 2 г., а инвестицията е в размер на 2 млн. лв.

През миналата година след протест на жители в „Бояна“ общината спря процедура, според която Боримиров щеше да изгради подобен спортен комплекс на мястото на кварталния стадион там.

Тъстът на Боримиров Никос Аманадис като шеф на ФК „Люлин“ от години води битка да разшири и осъвремени базата на клуба, но срещаше куп бюрократични проблеми. Сега децата в най-многолюдния район в столицата ще имат отдавна жадуване възможност да направят първите си стъпки към професионализма в любимата игра възможно най-близо до домовете си.