0

Б орис Галчев е сред най-разпознаваемите футболисти на ЦСКА от близкото минало. Сърцатият халф има два престоя при „червените“ като избра да остане в тима, дори когато „армейците“ бяха част от тогавашната В група през сезон 2015/16. От „Мач Телеграф“ потърсиха родения в Разлог бивш футболист, с който да поговорят за предстоящия бараж за Европа срещу ЦСКА и 1948 и сезона на тима.

- Какви са Вашите очаквания за баража между ЦСКА-София и ЦСКА 1948?

- Да стане един хубав мач, а отборът, който играе по-добре и заслужава, да победи. За ЦСКА сезонът е провал.

- Провал, въпреки че отборът все още може да се класира в Европа?

- Да, най-вече с оглед на последните събития. ЦСКА трябва да играе бараж за Европа, а преди това не успя да стигне до финала за Купата и отпадна на 1/2-финала от Ботев Пловдив. Това не отива на клуб като ЦСКА.

- Какво не стигна на ЦСКА през сезона, въпреки че тимът направи доста скъпа селекция миналото лято?

- Преди Орманджиев каза за Естрада, че е човек, който е играл на Световно първенство и че качествата му не трябва да бъдат поставяни под съмнение, но в България не се справи добре. В България се играе много трудно, като това важи и за качествените играчи. Не е важно каква ще е скамейката, а кой каква работа ще свърши. Трябва да се попадне на правилните футболисти, правилните хора, които имат качествата и възможностите да постигнат това, което се изисква от клуб като ЦСКА. Ние като фенове искаме да виждаме един агресивен и атакуващо играещ ЦСКА. Бях на мача с Черно море – на нас ни трябва победа, а ги чакаме на центъра. Това за мен не е нормално. Хората искат да виждат един агресивен и зрелищен ЦСКА няма какво да го изтъкваме дори. Отборът трябва да играе добър и резултатен футбол.

Цялото интервю четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"