0

И нфарктна битка за баража за Европа заформиха Арда и Славия. „Сините“ от Кърджали настигнаха „белите“ с обрат за 3:2. Герой за тях стана Преслав Боруков, който вкара два от головете за успеха.

Срещата стартира със закъснение, след като съдиите откриха проблем с една от мрежите. И той трябваше да бъде отстранен. 

Арда започна бойко, но Славия влезе умело в ролята на „умряла“ лисица. Още в 6-ата минута се откри възможност пред „белите“. Те осъществиха сериозна преса и отнеха топката пред наказателното поле на домакините си. Така Людовик Соарес се озова сам срещу Анатолий Господинов, но реши да търси пас вместо да бие. Той намери Тони Тасев, който на празна врата не успя да насочи топката в мрежата. Кълбото обаче се върна в Соарес, който от малък ъгъл не успя да се разпише. 

Все пак в 24-ата минута Ерол Дост бе изпуснат от защитата на Арда при корнер, изпълнен от Тони Тасев. Халфът забоде топката с глава в мрежата. И това подейства като шок на домакините, които тръгнаха в атака. В 32-рата минута Станислав Иванов на два пъти не успя. Той бе изведен в наказателното поле, но бърво бе блокиран от защитник, а след това би високо. 

В 44-ата Боруков стреля с глава след фаул, но Кръстев за пореден път, откакто е титуляр, спаси своите. В самия край на първото полувреме Ел Мами Тетах центрира отляво. Топката стигна до Станислав Иванов, който обаче по-скоро върна топката с глава към Кръстев вместо да го затрудни. 

Тази картина се запази и през втората част. Но чак в 55-ата Арда изравни. Ради Цонев хвърли диагонален пас към Ел Мами Тетах. Томбак стигна първи до топката и пробва да я изчисти в корнер, но не му се отдаде. Тетах я настигна и чукна към Боруков, който моментално я прати в мрежата. „Белите“ опитаха да окажат влияние на съдията, а най-деен бе Георги Петков. Нито той, нито останалите успяха. ВАР потвърди попадението, а Петков получи жълт картон. Арда продължи да натиска, но 11 минути по-късно Владо Николов пропусна да изведе отново Славия напред, след като Галин Иванов го намери в наказателното поле, но той би в аут. 

Последва пропуск с глава на Боруков след центриране на Ковачев. В 73-ата минута Арда плати за това. Централният защитник на Славия Гасама напредна, излъга трима и изведе Галин Иванов по лявото крило. Той от своя страна намери в наказателното поле Ахмед Ахмедов. Нападателят технично прати топката в мрежата – 1:2. Срещата изглеждаше приключила, когато в 89-ата минута Сако изрита топката в наказателното поле, а защитата на Славия изгледа топката. 

Резервата Ндиайе обаче се появи от нищото и прати топката в мрежата покрай Кръстев. Кабаков, за разлика от други мачове, опря до ВАР и само потвърди попадението. Но това не бе всичко в този мач. Стигна се до центриране в наказателното поле на Славия от страна на Ковачев. Крачунов би с глава, но Кръстев реагира. И тогава се намеси Боруков, който взриви трибуните – 3:2! В продължението се стигна до ново напрежение повод затова стана сблъсък между Сако и Дост в наказателното поле на домакините. Кабаков обаче бе категоричен – дузпа няма! 

Така двата тима са с равен брой точки преди последните мачове. Арда гостува на Ботев Пд, а Славия приема Локо Сф. Тимът от Кърджали има предимство в преките двубои.