0

Ф ИФА и УЕФА имат представители на днешния извънреден конгрес на БФC, които държаха реч. Двете институции благодариха на Борислaв Михaйлов, но Сервет Ямдърджъ от европейската футболна централа обяви в прав текст един от големите проблеми на родния футбол. Той разкри, че прекалено често фокусът пада върху противопоставяния и юридически битки.

"Българският футбол премина през много предизвикателства през последните години. Прекалено често фокусът падаше върху политически противопоставяния и юридически битки. Резултатите на най-високо ниво са далеч от очакванията и по този начин не помагат за изграждане на подкрепа от страна на обществото.

Докато българският футбол пише новата глава в развитието си днес, бих искал да използвам възможността да изразя специалното уважение на УЕФА към господин Борислaв Михaйлов. Имал съм привилегията да работя с него в изпълнителния комитет на УЕФА и неговата страст към футбола винаги е била водеща в работата му. Боби, от името на УЕФА бих искал да благодаря за приноса ти към играта и да те поздравя за изключителната ти кариера. Знам, че можем да разчитаме на теб и в бъдеще", каза Сервет Ямдърджъ.

Представителят на ФИФА Нутар Ахалкадзе пък каза: "Накрая бих искал да използвам възможността да кажа няколко искрени и сърдечни думи и да подчертая изключителното уважение към господин Борислaв Михaйлов. Имал съм привилегията да познавам и работя заедно с Боби, както във функцията му на президент на БФC, така и като член на комисията по развитие на футбола във ФИФА и член на изпълнителния комитет на УЕФА. Вашата отдаденост на футболната игра винаги е била образцова и за пример. Скъпи Боби, от името на ФИФА позволи ми да изразя огромното си уважение към невероятната ти кариера и постиженията ти, както и фантастичната ти работа и отдадеността ти към футбола. Благодаря ти от сърце!"