0

Б отев Пловдив прегърна Купата на България за четвърти път в своята история! "Канарчетата" надвиха шампиона на България Лудогорец с 3:2 в луд мач пред над 10 000 зрители на Националния стадион "Васил Левски"! Точни за Ботев бяха Антоан Конте, Мартин Секулич и Уме Емануел. Головете за "орлите" бяха дело на Квакво Дуа и Руан Секо. Драмата в края бе пълна. След ВАР бе отсъдена дузпа за "орлите", но Секо стреля високо в аут!

Двубоят стартира по-добре за "канарчетата", които опитаха няколко атаки по фланговете Мохамед Брахими от ляво и Уме Емануел от другата страна опитаха да направят пробиви. След такъв по дясното крило се стигна до корнер! След центриране в наказателното поле от Ивелин Попов - Конте успя да отбележи с глава в полза на "канарчетата". Той стреля в близкия ъгъл на вратаря Дамян Христов, който е изненадата в състава на Георги Дерменджиев - 1:0!

Но в осмата минута Лудогорец успя да изравни веднага след точно попадение на Квадво Дуа. Той се възползва от асистенция на Кайо Видал с гърди след пас от дълбочина и изравни резултата!

В следващите минути темпото на игра поспадна. Все пак и двата отбора имаха опасни влизания към двете врати. Ивелин Попов продължи да е най-деен за "канарчетата", докато Лудогорец изтърва няколко шанс чрез Пьотровски и Видал! До 30-ата минута Лудогорец вече пое контрол над събитията на терена. "Орлите" взеха сериозно предимство в приженатието на топката и имаха още няколко шанса за гол. Най-добрият от тях бе на Антон Недялков, който стреля от точката на дузпата, но Секулич изби в корнер.

В 45-ата минута на двубоя обаче Ботев Пловдив отново излезе напред в резултата. В герой за "канарчетата" се превърна Мартин Секулич! Централният нападател се отскубна от защитата на "орлите" след страхотен пас на Джеймс Ето'о и предоля излезлия напред вратар Христов с много хладнокръвен изстрел с левия крак - 2:1! Това взриви трибуните и 10-15 от феновете на "канарчетата" нахлуха на пистата и започнаха да си танцуват от радост!

При попадението се получи сблъсък между голмайстора Секулич и Дамян Христов. Стражът на Лудогорец бе откаран дори в болница, а на неговото място влезе Пламен Пепеляшев!

През второто полувреме Лудогорец опита да реагира и да изравни отново. Но "орлите" не бяха особено остри в атаките си! Стигна се до 58-ата минута. Тогава след брилятна контраатака Мохамед Брахими се отскубна от защитата на "орлите" от лявото по атаката на Ботев. Той напредна и пусна топката към Уме Емануел, който успя да вкара за 3:1 в полза на "канарчетата".

Това попадение накара "бултрасите" да полудеят! Този път доста по-голяма част от тях нахлуха на пистата, но и полицията реагира по-добре и спря феновете от нахлуване дори на терена.

Моментално Лудогорец реагира! "Орлите" натиснаха здраво Ботев в търсене на обрат. Пьотровски имаше отличен шанс да отбележи второ попадение за Лудогорец, но ударът му мина в страни от вратата на "канарчетата". В 71-ата минута на двубоя обаче "орлите" се върнаха в срещата. Антон Недялков подаде страхотно от лявото крило по земя в наказателното поле. Там Руан Секо, който влезе 10 минути по-рано на терена, стреля веднага и прониза вратата на "канарчетата" - 2:3.

Лудогорец натисна съперника си, но "орлите" така и не стигнаха до равенството. Драмата в края бе пълна. След ВАР бе отсъдена дузпа за "орлите", но Секо стреля високо в аут!. С това Ботев спечели Купата на България за четвърти път в своята история. "Канарчетата" заслужиха и участие в Лига Европа на есен, което има гарантира минимум четири европейски мача.

....................

Преди старта на финала бе пуснат химна на България и шефовете на двата финалиста Георги Домусчиев и Антон Зингаревич бяха рамо до рамо!

Купа на България

 Купа на България

В първите десет минути зрителите на националния стадион се чувстваха като на бойно поле, тъй като "бултласите" не спираха да гърмят с бомби на пистата пред сектор "Б", където са настанени те!

Ето и стартовите състави!

Лудогорец Ботев

 Лудогорец Ботев

ДИМИТЪР ПЕНЕВ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX