0

О тборите на Ботев Пловдив и Хебър Пазарджик завършиха при нулево равенство в последната си контролна среща преди подновяването на сезона в Първа лига. Двата тима изиграха равностоен двубой на базата на „канарчетата“ в пловдивския квартал „Коматево“, но не излъчиха победител. 

В  третата минута Ботев първи стигна до чиста голова възможност. Балоянис центрира прострелно от левия фланг към Самуел Акере, който на границата на вратарското поле овладя и стреля, но право в тялото на Петър Дебърлиев. 

В 31-ата минута „канарчетата“ отново организираха добра атака по левия фланг, при която топката бе центрирана към Ивелин Попов. Капитанът на „жълто-черните“ свали за Уме Емануел и той стреля силно от границата на наказателното поле, но вратарят на Хебър отново показа отличен рефлекс и парира удара. 

В самия край на първата част стражът на гостите от Пазарджик спаси шут на Фаустас Степонавичус и така почивката дойде при нулево равенство. 

В началото на втората част играчите на Душан Керкез можеха да излязат напред в резултата, след като Дебърлиев излезе неразчетено при извеждащо подаване за Георги Николов, нападателят на Ботев върна към Акере, който обаче стреля неточно към опразнената врата от около 20 метра. 

Хебър опита да отговори с далечен удар на Марк-Емилио Папазов, преминал над напречната греда. 

В 70-ата минута футболистите на Любослав Пенев разгърнаха бърза контраатака, на върха на която се озова Лазар Марин, но завършващият му удар бе блокиран от Самуел Акере. 

Пет минути след това „зелените“ не успяха да се възползват от грешка на Атанас Чернев при изнасянето на топката за „канарчетата“ и така двубоят завърши при нулево равенство. 

Ботев Пловдив подновява шампионата с гостуване на Крумовград в 21-ия кръг от Първа лига, докато Хебър е домакин на Локомотив София, пише БТА.