0

Б отев Пловдив е влязъл в контакт с близките на национала Никола Илиев, който в момента играе за юношеския отбор на Интер, в опит да върне футболиста в България, научи "Мач Телеграф".

„Жълто-черните“ искат да вземат един от най-големите ни таланти под наем за следващия сезон. Спортното ръководство на „нерадзурите“, които в събота драматично загубиха финала в Шампионската лига от Манчестър Сити, планират през следващата кампания Илиев и още няколко от неговите съотборници от отбора до 19 години да получат повече време в мъжкия футбол. За целта те ще бъдат преотстъпени в други отбори. Първата опция пред Интер е Илиев да се развива под наем в Италия, но Ботев Пловдив също е в листата с кандидатите за нападателя, който впечатли скаутите на миланския гранд именно с изявите си в школата на „канарчетата“.

Роденият в русенското село Юделник 19-годишен талант играе все по-сериозна роля и в националния отбор е неизменно е викан, откакто селекционер стана сърбинът Младен Кръстаич. Той се чувства най-добре на позицията на атакуващ халф, но може да действа и като централен нападател или ляво крило.