0

Б отев направи уникален жест към малчугани навръх 1 юни. "Канарчетата" разкриха, че са подарили комикс с историята на клуба на всички ученици от 4-ти и 5-ти клас, децата от частните футболни школи под тепетата, както и стотици малчугани в София. В сутрешните часове на празничния ден Трифон Пачев, Атанас Пашев, Станислав Работов и  ДЮШ на "канарчетата", разнесоха уникалните комикси по училищата в Пловдив.

"Рисувани истории от градския живот на Пловдив, смислово свързани с футболния "жълто-черен“ елит и история, двоен плакат и специални аватари с легендите на Ботев изскачат от 24-те страници на изданието.

Акцент е и основателят на детско-юношеската школа на Ботев (Пловдив) Никола Щерев - Старика. На страниците на списанието откриваме илюстрации с големите Динко Дерменджиев – Чико, Георги Попов – Тумби, Георги Славков – Бенкса, Петър Зехтински, Атанас Пашев, Костадин Костадинов и Георги Аспарухов – Гунди. Малките ботевисти ще могат да се насладят още на любимците си Тодор Неделев, Димитър Тонев и Георги Аргилашки, които само преди броени дни станаха бронзови медалисти с Ботев и това лято ще играят отново по терените на Европа.

Цялата визия на комикса "110 години Ботев Пловдив" е дело на екипа на "Mайна Town" - единственото безплатно градско рисувано издание, което от тази година има своето разпространение в още 3 големи български града и по цялото Черноморие. В работата активно се включи и медийният екип на Ботев в лицето на Силвия Минкова, Илия Димитров и Васил Киризиев.

В комикса са използвани снимки от градската изложба "110 години Ботев Пловдив", организирана през март в "Галерия Капана", където бяха показани фотографии от историята на клуба, най-интересни измежду които бяха моментите от европейските битки срещу Атлетико Мадрид, Барселона , Байерн Мюнхен и тн.

Комиксът е реализиран от Сдружение ПФК Ботев и от ПФК  Ботев АД с огромната подкрепа на хилядите ботевисти, включили се в дарителската кампания в началото на годината, както и спонсорите, подкрепили изданието.

Списанието се разпространява безплатно, като може да бъде намерено във фен магазина на "Футболен комплекс Ботев 1912", както и в магазина на КПБП на ул. Нестор Иванов №1", обявиха "канарчетата".