0

Б отев Пловдив победи Етър с 4:2 в последния мач от осминафиналите на турнира за Купата на България. 

Така „канарчетата“ станаха последните четвъртфиналисти, като се присъединиха към отборите на ЦСКА 1948, Лудогорец, Хебър, Арда, ЦСКА, Спаркат Вн и Пирин.

Мачът на стадион „Ивайло“ започна в сравнително високо темпо, като "жълто-черните" бяха по-активни, но ударите им пред вратата на "болярите" бяха доста анемични и завършваха в ръцете на Гуарноне.

До почивката двата отбора си разминеха няколко опасни атаки, но до попадение не се стигна.

В 65-ата минута "канарчетата" най-сетне откриха, а голмайстор бе Мартин Секулич. Влезлият от пейката Самуел Акере центрира към хърватина, а Димов се намеси нескопосано, за да предостави възможност на Секулич да вкара един от най-лесните голове в кариерата си от непосредствена близост.

Седем минути по-късно дойде и второто попадение. Ивелин Попов направи поредната си магична асистенция, след като премина в Ботев. Опитният халф прехвърли цялата защита на "виолетовите" с дълго подаване, което Джеймс Етоо завърши от въздуха във вратата на Гуарноне за 2:0. 

Четири минути преди изтичането на редовното време Етър се върна в мача и съживи надеждите си за продължаване напред към 1/4-финалите. Ловре Кнежевич намали на 1:2 с хубав удар в десния ъгъл на вратата на Ханкич. 

В началото на продължението Ботев изглежда си гарантира продължаването в турнира. Степонавичюс излезе сам срещу Гуарноне и го прехвърли технично, но тъй като топката нямаше да влезе във вратата, Емануел Уме я прати в мрежата от около 15 сантиметра за 3:1. 

Етър обаче не се предаде и с ответната атака съживи за втори път надеждите си. Крум Стоянов проби до аутлинията, откъдето върна топката към малкия пеналт, а там Ивайло Димитров не сбърка за 2:3.

Дълбоко, дълбоко в добавеното време Ботев отбеляза и четвърти гол на опразнената от Алесандро Гуарноне врата. Акере се оказа на върха на атаката на "канарчетата" и след като се пребори с бранител във виолетови, от метри отбеляза за 4:2, с което оформи крайния резултат.