0

Б отев Пловдив игра добре, поведе с 2:0, но в крайна сметка загуби от Динамо Москва с 2:3 в поредната си зимна контрола.

Новото попълнение на "канарчетата" Георги Николов блесна с два гола във вратата на руснаците, но с попадения на Фьодор Смолов, Хорхе Караскал и Александър Чепайов именитият опонент на пловдивчани обърна двубоя.

След само 120 секунди игра новият нападател на "канарчетата" Георги Николов се разписа. Стрелецът получи подаване по земя от Нвачукву, а той от близка дистанция матира стража на Динамо.

В 19-ата минута таранът блесна с втори гол. Този път се възползва от центрира от корнер, отклонявайки с крак кълбото в мрежата на вратаря на московския тим. 

В 23-ата минута звездата на Динамо Фьодор Смолов намали резултата. Опитният нападател успя да се възползва от лошо избиване на топката на Матвей Игонен и от близка дистанция направи преднината на пловдивчани само от един гол.

В последните секунди на първата част Янис Карабельов направи груба грешка в изнасянето на топката, от което се възползваха футболистите на Динамо. Ивелин Попов се опита да се намеси, но препъна футболист на "сините" в наказателното поле, а главният съдия отсъди дузпа. Зад топката застана Хорка Караскал, който не сбърка, за да изравни резултата в проверката.

През второто полувреме темпото спадна, като в 74-ата минута Хорхе Караскал изведе Ярослав Гладишев, който от перфектна позиция не успя да накаже стража на "жълто-черните".

В самия край на мача Динамо Москва се възползва от неразбирателство в наказателното поле на "канарчетата", а Чепайов прокара топката между купа от играчи, за да се окаже кълбото в мрежата за крайното 3:2.

Стартови състави: 

Ботев (Пловдив): 84. Игонен, 15. Ето’о, 38. Балоянис, 4. Укаки, 79. Чернев, 44. Сирики, 10. Попов, 28. Карабельов, 16. Акере, 42. Нвачукву, 93. Николов 

Динамо Москва: 1. Шунин, 80. Бермертни, 59. Лепски, 3. Балбуена, 4. Паршивлюк, 24. Чавес, 8. Караскал, 45. Гагнидзе, 32. Бабаев, 91. Гладишев, 10. Смолов