0

К онтролата между руския шампион Зенит и Ботев Пловдив в Дубай приключи, а играчи на двата отбора си налетяха малко след като реферът даде последен сигнал. Мачът завърши 2:2 с обтегнати нерви и спречкване между играчите на двата отбора. В края на контролата Бариос игра грубо, което не се хареса на играчите на Ботев - стигна се до хващане за гушите, в което Дзюба показа желание за бой. Накрая футболистите бяха успокоени, реферът свири край на мача, последва ново спречкване, което не ескалира в побой.

"Канарчета" започнаха уверено и бързо поведоха в резултата. Това стана още в 6-ата минута, когато пловдивчани получиха дузпа за игра с ръка на противников футболист в наказателното поле. Зад топката застана Тодор Неделев, който с хладнокръвно изпълнение матира вратаря за 1:0.

В 23-ата минута Андрей Мостовой от руския тим получи извеждащ пас и остана очи в очи с Хидайет Ханкич, но вратарят се намеси по най-добрия начин и спаси. Осем минути по-късно след центриране от корнер топката попадна в Артьом Дзюба, който изравни за 1:1.

Футболистите на Зенит атакуваха по-често, но "канарчетата" не допуснаха ново попадение във вратата си до почивката.

В 45-ата минута Емануел Току от Ботев премина на дрибъл половината терен и пусна наляво към Мохамед Брахими. Той залъга бранител и от прекрасна позиция на 10 метра от вратата шутира, но стражът на руснаците се намеси блестящо и парира удара.

Второто полувреме започна с опасни атаки към двете врати. В 58-ата минута Зенит стигна до пълен обрат в резултата. Центриране отдясно намери нападател, който отправи удар и след рикошет топката се насочи към вратата. Георги Аргилашки се намеси добре и изби, но право в Магомед Оздойев, който от няколко метра прати топката в мрежата.

В 71-ата минута Емануел току стреля неточно. Пет минути по-късно Владислав Саус от руския тим направи огромен пропуск, след като от няколко метра стреля над вратата.

В 83-ата минута футболистите на Ботев получиха право да изпълнят дузпа за нарушение срещу Реда Ребей в наказателното поле на Зенит. Зад топката застана Маркиньос, който фиксира крайното 2:2.

След 2:2 със Зенит и 0:2 по-рано с Легия Варшава Ботев Пд завършва дубайския си лагер, като ще продължи подготовката си на родна земя.