0

Б отев Пловдив осъществи сериозен изходящ трансфер. „Канарчетата“ продадоха полузащитника Емануел Току в белгийския Льовен. Ганаецът изигра 70 мача за пловдивчани, което го нареди в топ 5 на чужденците, носили екипа на тима. В тези 70 двубоя вкара 8 гола. 

Ето какво написаха още от клуба: 

"Емануел Току се присъедини към Ботев Пловдив в началото на февруари 2021 година. Халфът бързо се превърна в любимец на феновете със своята бързина, техника и топовен удар.

В първите си месеци в клуба халфът бе замесен в трудното оцеляване на „канарчетата“ в Първа лига. Именно в края на първия сезон в Ботев, ганаецът влезе в сърцата на феновете.

На 20 май 2021 година Ботев записа исторически успех срещу Левски на „Герена“. В онази незабравима майска вечер талантът на Току блесна и той реализира двата победни гола във вратата на „сините“.

През бронзовия сезон 2021/2022 Току взе участие в 32 мача, като се превърна в един от основните футболисти в състава на Азрудин Валентич. Халфът реализира четири гола и спомогна за достигането на бронзовите медали.

Ганаецът бе част от „жълто-черния“ тим в европейските клубни турнири, а от началото на кампанията взе участие в 17 двубоя, записвайки един гол и една асистенция на сметката си.

ПФК Ботев Пловдив благодари на Емануел Току за професионализма, отдадеността и спомените с „жълто-черния“ екип и му пожелава множество успехи в бъдещите му изяви на зеления терен!