0

Б отев Пд се е прицелил в доста сериозна хапка за заместник на Азрудин Валентич. Според „Plovdivnews” „канарчетата“ са отправили оферта към едно от най-големите имена на Балканите – Славен Билич. Бившият защитник, а след това и селекционер на Хърватия, в момента е свободен агент. „Ще имате топ, истински топ треньор. От най-високо ниво“, обявил самият Азрудин на играчите. Двубоят днес ще бъде ръководен от Артур Ованесян, който дойде по негова препоръка в „Коматево“ и пое втория тим на „канарчетата“, пише в днешния си брой в. "Мач Телеграф".

Според мнозина мисията „Билич“ е наистина – невъзможна. Макар и хърватинът да е свободен от Нова година насам. Кариерата му стартира в Хайдук Сплит, продължи в националния тим, а след това отново си уреди договори за много пари – Локомотив Москва, Бешикташ, Уест Хем, Ал Итихад, Уест Бромич и Гуоан Пекин.

Твърди се, че Билич е избор на „опозицията“ в Коматево, която иска да спре разрастването на мощта на Валентич. Според недоволните той едва ли ще може да се бърка в работата на такова име. В същото време се намериха и сериозни врагове на Николай Киров, които твърдят, че и той ще бъде посрещнат с недоверие и реакциите от трибуните само ще задълбочат кризата в отбора.

„Ние сме единственият отбор, който се гради главно около директори и съветници, а не около играчи“, отчитат реалистите във форумите. Те смятат, че имена като това на Билич и други ще бъдат пускани за замазване на очите, а в това време Артур Ованесян ще води спокойно отбора в очакването, че все пак ще е временен вариант.