0

Б отев Пд ще гони каръка от Колежа с икона. Тя бе дарена на "канарчетата" от отец Васил, който отслужи водосвет за здраве и успехи преди първата тренировка под ръководството на Станислав Генчев. "Минахме пред тежки периоди. Стигна се до там, че иконите бяха махнати от съблекалнята (б.р.по нареждане на Азрудин Валентич). Затова и подарявам тази икона, която да седи в съблекалнята и да дава вяра на всички вас и да носи успехи на нашия любим отбор Ботев“, каза отец Васил преди играчите.

„Изключително важно е каква селекция ще направим. Аз като треньор вярвам, че позицията ми е най-важната в клуба. Най-важното нещо на този етап е да се направи добра селекция. Говорихме за няколко имена с ръководството, аз съм казал своите виждания по отношение на селекцията и съм представил изискванията. Имаме разбирателство и работим по списъка. За нас е важно да привлечем новите попълнения колкото се може по-рано. Във всяка линия се нуждаем от нови хора, най-крещяща нужда имаме от централни защитници и бекове. За Галин Иванов научих от медиите, че го искаме. Много го уважавам, но не влиза в моите планове за селекция. На този етап няма шанс за завръщане на Тодор Неделев“, заяви Станислав Генчев.

„Разговорите ги водих директно с господин Зингаревич. Разбрахме се мъжки. Без мое съгласие нито един футболист няма да подпише договор с Ботев Пловдив. Старши треньорът носи отговорност кой футболист ще играе и колко ще играе. Всичко ще зависи от това, което играчите направят по време на тренировъчния процес“, продължи Генчев.

 

 

„Стълбът, на който Ботев Пловдив се крепи, е детско-юношеската школа, както и школата. Трябва да се направим един хубав микс и българи и чужденци. Имахме няколко разговори как ще се води подготовката на дубъла. Ще се опитам да интегрирам няколко момчета в първия отбор. В другиден заминаваме за Банско – там ще водим подготовка. Имаме две планирани контроли с Университата Крайова и Политехника Яш", допълни той.

Генчев ще разчита на група от 35 играчи за подготовката в Банско, която стартира в петък. Ето кои са те: Дилан Мертенс, Мартин Секулич, Антоан Бароан, Джеймс Ето‘о, Самуел Акере, Николай Минков, Абдулайе Траоре, Антонио Перера, Яспер ван Хертъм, Станислав Работов, Амаду Думбоуя, Атанас Чернев, Стефан Смъркалев, Роберто Пунчец, Лъчезар Балтанов, Максимилиян Симеонов, Красиан Колев, Рой Херман, Точукву Ннади, Уме Емануел, Елвис Ману (под наем от Грьонинген), Бисер Бонев (под наем от Крумовград), Християн Славков (под наем от Етър), Уго Аззи (под наем от Крумовград), Моусес Енокела (под наем от Крумовград), Димитър Тонев (под наем от Пирин), Мохамед Брахими (под наем от Факел), Реда Рабей (под наем от Факел), Мартин Панев, Никола Гелин, Монир Ал Бадарин, Мартин Христов, Мартин Ситев.