0

В атрактивен мач, в който бяха отправени общо 2 удара – 9 за Ботев Вр и 13 за Локо Сф, двата тима не се победиха, правейки 1:1. Резултатът бе по-добър за гостите, които продължават да държат дистанция от 6 точки от врачани. Ако по-късно тази вечер Царско село не победи Пирин Бл, то "железничарите" ще си гарантират оставане в елита.

Домакините стартираха надъхано и в 7-ата минута Мохамед Бентахар центрира към непокрития Мартин Николов, но той не успя да отправи качествен изстрел и Дамян Дамянов улови. Отговорът на „железничарите“ не закъсня и в 17-ата минута те вече имаха аванс след гол на Димитър Митков. Октавио подаде надясно за Кацаров, който центрира към наказателното поле, където защитата на врачани се намеси слабо и не успя да изчисти. Така кълбото отново се озова в краката на Октавио, който центрира наново към Митков, таранът, който е собственост на Лудогорец, с глава изведе отбора си напред с първото попадение с „червено-черната" фланелка. 

Врачани оцеляха в 28-ата минута, след като Матеус Дуарте засече центриране от корнер, но изстрелът му премина покрай вратата на Костов. Секунди по-късно пък Браян Переа, играл в Лацио, опита късмета си, но не затрудни Дамян Дамянов. 

Авансът на Локомотив издържа само 15-ина минути, тъй като след половин час игра Диего Фераресо направи 1:1. Стражът на гостите излезе да посреща напредващия Мохамед Бентахар, който с лекота го прехвърли и центрира към оставения напълно сам Диего Фераресо. За бразилеца остана лесната задача необезпокояван да прати топката във вратата за 1:1. 

Втората част започна с ключово спасяване на Красимир Костов. Димитър Митков овладя прекрасен пас на Мики Орачев и моментално стреля към вратата на Ботев, но стражът на домакините се справи блестящо и опази мрежата си от нов гол. 

В 63-ата минута Божидар Кацаров се озова на върха на атака на Локомотив, но не успя да отправи обещаващ изстрел, тъй като Костов бе застанал на правилното място и опази вратата си. В 67-ата минута Дамян Дамянов отрази много силен шут на Гаврилов, насочен точно под горната греда. След това и двата тима започнаха да играят по-предпазливо и до повече чисти положения не се стигна.