0

Б отев Враца разби Пирин Благоевград с 5:3 като гост и си осигури решителен бараж срещу Етър за оставане в Първа лига. В другия мач, игран по същото време, Царско село и Локомотив София завършиха 1:1, което праща „царете“ във втория ешалон догодина.

Фране Чиряк (26) откри за гостите от „Надежда“ от пряк свободен удар, резервата Андрей Йорданов (73) изравни за Царско село. В 36-ата минута бе отменена дузпа за домакините след проверка с ВАР, а секунди преди почивката Венци Христов не успя да вкара от бялата точка.

Рядко срещан екшън се разигра в добавеното време на мача, след като бе отсъдена дузпа за Царско село. Резервата Юсуфа Яфа грабна топката и показа, че той ще я изпълни. Първо Копола, а след това Кавдански се опитаха да го разубедят, но той бе непреклонен. Собственикът на клуба Стойне Манолов нахлу на терена и избута Яфа от бялата точка, който видимо се стресна от разгневения шеф. С дузпата се нагърби Кавдански, който обаче стреля изключително слабо и вратарят Дамянов улови топката.

В Благоевград домакините откриха резултата още в 9-ата минута чрез Вячислав Велев, но в 31-ата Юлиан Ненов изравни. Три минути преди края на първото полувреме капитанът на врачани с второто си попадение изведе тима си напред в резултата. Дълбоко в добавеното време на първата част Васил Христов с глава възстанови отново равенството. 

В началото на второто полувреме Юлиан Ненов оформи своя хеттрик, реализирайки в близкия ъгъл, а малко по-късно той асистира на Йоан Бауренски за четвърти гол за гостите. Малко преди края на двубоя Стефан Гаврилов вкара пето попадение и подпечата визата на врачани за решителния бараж срещу Етър за оставане в елита.

Преди мача пък бившият национал Станислав Манолев обяви, че след него прекратява състезателната си кариера.