0

В алери Божинов обясни прeд Gong.bg къде е неговият шеф в Септември – старши треньора Славко Матич, за когото вчера плъзнаха слухове, че е напуснал заради примамлива финансова оферта от африкански клуб.

Оказа се, че 46-годишният сърбин не броди из африканския континент, а е отскочил до столицата на Босна и Херцеговина – Сараево.
"Матич беше няколко дни в Сараево, за да продължи треньорския си Про лиценз. Нищо драматично не се е случило”, каза Божинов, който се води помощник на Матич в Септември.

„Веднъж на три години трябва да го прави и затова отсъстваше от България. Вече се върна и води тренировките на отбора. Всичко е наред. Готвим се за предстоящите мачове, които няма да са лесни. Неприятно ни е, че не успяхме да победим Спартак Варна, но нека не забравяме, че Септември е млад отбор, който залага само на български играчи.”

Божинов използва медията, за да изнесе важна лекция за професионалното развитие на младоците, като даде пример с Гуардиола и Моуриньо. „Наскоро им казах нещо много важно: ако искат да станат големи футболисти, не трябва да отбиват номера, а да живеят с футбола.

Треньорът е много важен, но един играч, ако няма желание, нищо не става. Треньорът ще му даде насока, но самият състезател трябва да има амбиция да се развива. 

Ако няма такава, дори Гуардиола и Моуриньо не може да му помогнат. Футболистите трябва да работят много, за да развиват своите качестви. Във всеки един аспект - технически, физически и ментално", заяви Божинов пред Gong.bg.