0

Н овото попълнение Рикардиньо вкара два гола и бе с основна заслуга за трети при победа на Левски с 3:2 срещу латвийския ФК Рига в контролна среща в Дубай, съобщават от клуба.

Рига получи правото да изпълни дузпа в 20-ата минута на срещата и българският нападател на латвийците Георги Минчев реализира. Две минути по-късно Рикардиньо бе препънат в наказателното поле, за което Левски получи правото да изпълни дузпа. Асен Чандъров шутира в средата и реализира за равенство 1:1.

Уелтън напредна по лявото крило, след което центрира в наказателното поле на Рига в 30-ата минута. Там Ивелин Попов засече от воле, но топката не намери очертанията на вратата.

През втората част Пламен Андреев замени Николай Михайлов на вратата.

В първите минути Иля Коротковс задържа Илиян Стефанов, за което си получи втори жълт и респективно червен картон.  

Левски поведе в 50-ата минута, когато Ивелин Попов центрира от ъглов удар и Рикардиньо засече топката с крак във вратата на съперника, давайки преднина на "сините". 

В 60-ата минута Патрик-Габриел Галчев и Филип Кръстев влязоха на мястото Андриан Краев и Илиян Стефанов, а пет по-късно пък Марин Петков замени Уелтън.

Минути по-късно Ивелин Попов получи извеждащо подаване от Роналдо по десния фланг, след което върна на бразилица и той се озова на чиста позиция. Неговият удар обаче премина покрай дясната греда. В 70-ата минута пък Рига направи положение, което реализира за 2:2.

Рикардиньо, който бе забравен от бранителите в наказателното поле в 76-ата минута, получи подаване от свой съотборник. Нападателят си спря топката и я прати в мрежата, за да възстанови преднината на Левски.

В 78-ата минута излязоха Ивелин Попов и Роналдо за сметка на Асен Митков и Антоан Стоянов.

В 83-ата минута Преслав Бачев замени Рикардиньо.