0

46-годишният бразилец Даниел Моралес, ръководил миналия сезон първия отбор на Ботев Враца, е назначен за треньор на третия отбор на ЦСКА 1948, съобщиха от клуба.

Моралес, който има също бразилски и български паспорт, е играл у нас за Нафтекс, Локо Пловдив, ЦСКА, Черно море, Спартак Варна и Локо Мездра.

От 2016 до 2021 г. Е в ЦСКА-София като треньор – във футболната академия, а също като асистент на наставниците на Стамен Белчев, Любо Пенев и Бруно Акрапович, като между две назначения дори и временен треньор на първия отбор.

Третият отбор на ЦСКА 1948 предстои да се включи в Югозападната Трета лига от новия сезон, като основната цел пред новото треньорско ръководство е налагането на млади български футболисти и осигуряването на шанс за първи им стъпки в мъжкия футбол, съобщиха от клуба.

Подрастващите състезатели ще изиграят важни двубои под ръководството на Даниел Моралес. При добро представяне в тях се очаква постепенно те да получават възможност за изява и във втория отбор на „червените“ във Втора лига под ръководството на Валентин Илиев. 

Клубът приветства 46-годишния бразилски специалист и вярва, че той е точният треньор, който ще подпомогне младите "армейски" таланти в развитието им.