0

Б ившият треньор на Локо Пд и ЦСКА Бруно Акрапович говори пред „Мач Телеграф“, след като стана ясно, че той е бил предложен като вариант за нов треньор на Левски. Специалистът бе категоричен, че не е водил никакви разговори в тази посока с ръководството на „сините“, но призна, че за него е чест да бъде свързван с този клуб. 

- Г-н Акрапович, как ще коментирате информацията, че сте бил предложен за нов треньор на Левски?

- Чух за това, но не мога да кажа нищо повече. Лично не съм инициирал контакт, наясно съм как стоят нещата във футбола. В момента съм свободен и съм отворен за всякакви предложения. Наясно съм със стандартите в българския футбол и мога да кажа, че за мен е чест името ми да бъде свързвано с клуб като Левски.

- Имал ли сте някакъв, дори и неформален контакт с някой от ръководството на клуба, след като Станимир Стоилов взе решение да напусне?

- Не. Категорично. За последно говорих с Цанко Цветанов покрай трансфера на Ел Джемили, който, както знаете, играеше при мен в Кипър в началото на годината. Казах му мнението си искрено и според моите виждания. Впоследствие момчето премина на „Герена“, което според мен е отличен шанс за него да направи следващата крачка в кариерата си. Освен за него Цанко ме пита и за един друг футболист – защитник, който според мен обаче не притежава класа да е полезен на отбор като Левски.

- Това, че бяхте в ЦСКА би ли повлияло по някакъв начин на евентуалното ви отношение към оферта от „Герена“?

- Аз съм професионалист. Ако някой търси треньор, мога да говоря за своите качества и за вижданията си за играта. ЦСКА беше само един епизод от моята кариера и знаете, че нещата не се случиха по най-добрия начин. Имаше някои разминавания и отношение, което няма как да ценя. За това мога да кажа категорично, че в момента не изпитвам никакви чувства към този отбор.

Автор: ЛЮДМИЛ ХРИСТОВ

Цялото интервю с Бруно Акрапович четете в днешния брой на "Мач Телеграф"