0

"Не знам какво се случи в ЦСКА, но аз не позволявам да ми се месят в работата", отсече бившият треньор на ЦСКА Бруно Акрапович. Той разкри през "Спортал" любопитни моменти около раздялата си с "червените". "Първо беше със схемата. Не била правилна. Това така било, онова така било. Аз съм отговорен за това, което се случи. Имам твърда глава. Винаги съм казвал, че босненската глава е много твърда глава. Може би се разделихме заради това", отсече Акрапович, който в момента води Шкендия от Тетово.

"Казваше ми се, че не могат да бъдат докарани нови играчи. Аз исках да докараме Диниш Алмейда, който в момента играе в Антверпен. Казаха ми, че първо ще го докараме, после, че няма. Знаете как функционира ЦСКА. Отгоре ми се казваше, че не се харесва схемата, която използвам. Аз не промених схемата и направих нещо фантастично с Мазику отляво и Тибо Вион отдясно. Защитата се стабилизираше. Трудно е да се намерят заместници на играчи като Антов и Али Соу и и да се опитваш атмосферата пак да е същата. Аз винаги искам повече. По време на подготовката бяхме заедно и след нея си заминаха 4-5 играчи. Не е лесно за един треньор да замени толкова титуляри" , коментира още той. 

"Винаги имам конфликт с играчите. Опитвам се да ги провокирам сутрин, за да изглеждат добре вечерта. Хората говорят глупости. Сещам се, че на първата ни среща имаше 4-ма преводачи в съблекалнята. Аз ги махнах всички и говорих отляво надясно. Първо испански, италиански, английски и български. Играчите харесваха стила ми и много бързо намерих път до всеки един. Направих хубава атмосфера. Имах много добро отношение и с Пепи Занев. Имаше един-двама, които просто не харесваха този стил на работа – тиймбилдинг.", продължи босненецът.

Той бе категорчен, че и с него начело ЦСКА е щял да спечели Купата, както се случи в последствие: " Преди да се разделим с ЦСКА един журналист ми каза, че няма да оставят един босненец да спечели три пъти подред Купата. Аз се смях, но се оказа, че това е истина. Със сигурност щях да спечеля Купата, защото ми отива. Радвам се все пак за отбора и за единствения футболист, който привлякох аз – Бисмарк Чарлз"