0

И зпусната дузпа от Ивелин Попов в 90-ата минута на вечното дерби не позволи на Левски да триумфира с победата над ЦСКА на Националния стадион „Васил Левски“.

Наказателният удар бе отсъден за игра с ръка в наказателното поле на Брадли Де Нойер по подобие и на мача за Купата с Черно море, довел до отпадането на „червените“ от турнира.

Пропускът на Ивелин Попов

 Пропускът на Ивелин Попов
Бойко Кичуков

Така вечното дерби завърши 0:0, като двубоят не предложи много интересни положения пред двете врати.

Ремито съкрати аванса на ЦСКА на върха в класирането на две точки пред втория Лудогорец, докато Левски остава четвърти в таблицата с 45 точки.

ЦСКА не успява да вкара гол във вратата на Левски в пети пореден мач, след като през миналата година два пъти срещата завърши при нулево реми и два пъти загуби с 0:1 във финала за Купата и с 0:2 през есенния полусезон в шампионата.  

ЦСКА - Левски. Снимки: start-photo.bg
вечно дерби вечно дерби вечно дерби
22

Двата отбора изиграха посредствено първо полувреме пред около 20 000 зрители на Националния стадион, без нито една голова ситуации и пред двете врати. "Червени" и "сини" бяха твърде пасивни, с мисълта да се подсигурят в защита.

Съставът на Левски сътвори най-футболната ситуация преди почивката в 34-а минута, когато Ивелин Попов и Филип Кръстев взаимодействаха в наказателното поле, а при последвалия пас към Роналдо се намеси Тибо Вион, който блокира удара, а след това и страничният рефер вдигна флага за засада.

ЦСКА започна без нито един българин в стартовия състав, а още след половин час треньорът на тима Саша Илич направи принудителна смяна, след като халфът Жеферсон се контузии и на негово място в игра влезе Марселино Кареасо.

"Червените" започнаха малко по-активно втората част и две минути след подновяването на играта халфът на Левски Филип Кръстев едва не си вкара автогол, като опитът му да изчисти топката премина на сантиметри от вратата на Пламен Андреев.

Феновете на Левски отново издигнаха плакати срещу Наско Сираков.

 Феновете на Левски отново издигнаха плакати срещу Наско Сираков.
Бойко Кичуков

В 62-ра минута голмайсторът на ЦСКА Дюкенс Назон опита атрактивно изпълнение с гръб към вратата, но ударът му бе твърде слаб и Андреев улови с лекота.

Най-добрата ситуация в мача дойде в 79-а минута и се откри пред отбора на Левски. Филип Кръстев изпълни корнер от дясно и Рикардиньо с глава насочи добре топката към долния десен ъгъл, но Бусато внимаваше и изби в корнер.

Четири минути преди края на редовното време Брадли Де Нойер игра с ръка в наказателното поле след удар с глава на Роналдо и след преглеждане на ситуацията с ВАР главният рефер Никола Попов посочи бялата точка. Бусато хвана ъгъла и спаси удара на Ивелин Попов и това попречи на временния треньор на "сините" Елин Топузаков да дебютира с победа.